Geschiedenis

foto_oud1882

Sinds 1882 reden onze grootouders Van der Vlies met een handwagen langs de woonhuizen en binnenschippers teneinde petroleum, borstelwaar, zeep en dergelijke te verkopen. Om het rijden met deze wagen gemakkelijker te maken, werd gebruik gemaakt van een sterke trekhond. Het was een heel schouwspel zo u begrijpt.

IJzeren hond

Vele jaren later was de familie Van der Vlies de 1e in de regio die met een ‘ijzeren hond’ ging rijden. Dit was een handwagen met een motor ervoor. Deze gemotoriseerde oplossing was nodig om het grotere en daardoor zwaardere assortiment te vervoeren. Veel Schiedamse huishoudens en woonboten werden door ons voorzien van petroleum voor de oliekachel en loogzeep om de was te doen. Later verzorgden wij wekelijks de verhuur van een langzaam- of snelwasser.oudefoto02 Deze apparatuur verving de wastobbe met schrobplank.

Nieuwland

Toen de wijk Nieuwland werd opgeleverd, waren er bij de flats nog geen winkels. Daarom toog de broers Bram en Mari Van der Vlies met zijn kar vol spullen naar de nieuwe wijk om daar zijn petroleum en schoonmaakmiddelen aan te prijzen. Daarmee was hij de 1e verkoper in Nieuwland! In de jaren daarna is de familiezaak zich meer gaan richten op de verkoop in de winkel aan de Groenelaan. Daarnaast leverden we aan bedrijven en instellingen zoals het Nolet ziekenhuis, Gusto, Wilton en vele distilleerderijen. Wist u dat de familie Van der Vlies jarenlang ‘hofleverancier’ was met toiletpapier bij het oudefoto03Nolet Ziekenhuis en het Gemeente Ziekenhuis?

Winkel

Inmiddels heeft de 3e generatie zich helemaal toegelegd op de verkoop via onze winkel aan particulieren en bedrijven. Onze winkel telt zo’n +/- 300 vierkante meter verkoopruimte waar u zowel artikelen uit grootmoederstijd aantreft als de hedendaagse, moderne artikelen om uw huishouden compleet te maken. De winkel wordt bevoorraad vanuit ons zeer complete magazijn, dit is tevens onze kracht, zeer snel leveren van topkwaliteit artikelen en onderdelen.

 

adv1adv2adv3adv4adv5adv6adv7